Balmain

Slide_Belmain

Pierre Balmain var skaperen motehuset med samme navn:  Balmain.

Han oppdaget tidlig hans kjærlighet for tekstiler og design, og da han begynte på arkitekturstudiene sine ved Beaux Arts School, droppet han ut fordi han brukte mer tid på å lage kjoler. I 1945 åpnet han sitt eget motehus og etablerte sin første virksomhet i 44 rue François Ier i Paris. Butikken er den dag i dag, motehusets flaggskip og hovedkontor.

Gjennom hele sin karriere har Pierre Balmain jobbet hardt for å klare oppdraget han hadde satt for seg: forskjønne kvinner med sine kreasjoner. Ved å anse kjolesøm som arkitektur i bevegelse, har Pierre Balmain skapt alt fra figurnære drakter til fabelaktig aftenkjoler, alle med de samme elegante og slanke linjene. Mens han jobbet som designer for Christian Dior, presenterte Pierre Balmain «klokkeformede» kjoler med smale midjer, som senere ble kjent som Dior New-Look.

I motsetning til noen motehus som har beveget seg bort fra sitt opphav, har Balmain stolt forblitt tro mot sin grunnleggers visjon og banebrytende ånd. I dag er det unge Olivier Rousteing som sitter ved roret, og i en alder av 28 år er han den yngste kreative direktøren i et fransk motehus siden Yves Saint Laurent. Balmain fremstår i dag som det ultimate it-merket, og har sikret seg selveste Rihanna som ambassadør og frontfigur. 

Pierre Balmain var også en pioner innen dufter. I 1947 lanserte han sin første duft, Vent Vert, som var den aller første såkalt «grønne» duften på markedet. I dag er dette en velkjent og etablert duftkategori. Felles for Balmains duftene er at de ER Balmain, fra design på flakong og emballasje, til selve duftkomposisjonen. 

«Parfyme gjør mye mer enn å signalisere en tilstedeværelse, en parfyme fremmer tusen og en minner.»

 Pierre Balmain

Comments are closed.